Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Αχελώος

Απρ 25, 2023

Η πάλη του Ηρακλή με τον Αχελώο

Για να κερδίσει το χέρι της γυναίκας του Δηιάνειρας, ο Ηρακλής έπρεπε να πολεμήσει πρώτα τον θεό ποταμό Αχελώο. Όταν ο Αχελώος μεταμορφώθηκε σε ταύρο, ο Ηρακλής έσπασε ένα από τα κέρατά του.
Απρ 21, 2023

Αχελώος – Τετράδραχμο από την Γέλα της Σικελίας

Εμπρόσθια όψη, γενειοφόρος ηνίοχος που οδηγεί άρμα και κινείται αργά προς τα δεξιά. πάνω, η Νίκη που πετάει για να στεφανώσει τα άλογα. Οπίσθια όψη, το μπροστινό μέρος του ταύρου με κεφάλι ανθρώπου προς τα δεξιά, ο ποταμός-θεός Αχελώος Gelas Γράμματα: ΣΕΛΑΣ
Απρ 17, 2023

Μαρμάρινο ανάγλυφο Ερμή, τριών νυμφών και Αχελώου

Το ανάγλυφο αναπαριστά τον Ερμή να συνοδεύει τρεις νύμφες, στο πίσω μέρος, ο ποταμός θεός Αχελώος που παριστάνεται με τη μορφή ταύρου. Ένα ανάχωμα αντιπροσωπεύει ένα βωμό. Η τεχνοτροπία του ανάγλυφου μιμείται έργα της αρχαϊκής περιόδου (περ. 600-480 π.Χ.). Πολυάριθμα αναθηματικά ανάγλυφα αυτού του τύπου, αφιερωμένα στον Ερμή, τον Πάνα και τις νύμφες, έχουν βρεθεί στην Ελλάδα. Στις περισσότερες από αυτές τις σκηνές, μια σπηλιά σηματοδοτεί την τοποθεσία. Αυτό το ανάγλυφο είναι ασυνήθιστο για το…
Απρ 13, 2023

Κέρνος με την μορφή του Αχελώου

Κέρνος. πόδι με τη μορφή αυλακωτής στήλης. τέσσερα κύπελλα σε δίσκο, ανάμεσα στα κύπελλα είναι κεφάλια συμπεριλαμβανομένου του Αχελώου(;) λαβή πάνω από την κορυφή.
Απρ 07, 2023

Η πάλη του Ηρακλή με τον θεό ποταμό Αχελώο – Βρετανικό μουσείο

Ο Ηρακλής, γενειοφόρος, με κοντά μαλλιά στεφανωμένα, ερχόμενος από αριστερά, έχει ρίξει το αριστερό του πόδι στο σώμα του Αχελώου και σκύβει προς τα εμπρός, συμπιέζοντας το λαιμό του ποτάμιου θεού με το αριστερό του χέρι, ενώ με το δεξί προσπαθεί να σπάσει το κέρατο. Ο Αχελώος έχει την μορφή ενός Σειληνού ή Κενταύρου η οποία ενώνεται στο μακρύ φολιδωτό σώμα ενός φιδιού, με ακανθώδη πτερύγια πάνω και κάτω. Η ουρά είναι εν μέρει σπασμένη κοντά στο τέλος, έτσι ώστε να είναι δύσκολο να αποφασιστεί…
Μαρ 31, 2023

Ο Οδυσσέας στον Κάτω Κόσμο

Η εικόνα δείχνει την είσοδο στον Κάτω Κόσμο του Οδυσσέα αλλά και άλλων, δίπλα το ποτάμι ρέει κάτω από μια βραχώδη γέφυρα. Στην κοντινή πλευρά της γέφυρας ξαπλώνουν δύο άνδρες. Πιθανόν να είναι θεοί ποταμοί, ο Αχέροντας και ο Κωκυτός, αλλά τα ονόματά τους δεν δίνονται. 

Αχέρων

Αχιλλέας

Απρ 26, 2023

Αχιλλέας και Δηιδάμεια στη Σκύρο

Ο οπλισμένος, σχεδόν γυμνός Αχιλλέας εμφανίζεται εδώ σε κίνηση προς τα αριστερά. Κοιτάζει προς τα δεξιά τη Δηιδάμεια, η οποία γίνεται ορατή πίσω από την πινακίδα και την αγγίζει. Αντιστοιχεί σε έναν γέρο στα αριστερά, ίσως στον Φοίνιξ. Μπροστά, συμμετρικά διατεταγμένες, δύο αδελφές τρέχουν μακριά. Στα αριστερά, ο Λυκομήδης κάθεται σε μια καρέκλα. Στη δεύτερη σειρά, ο Οδυσσέας, ο οποίος μιλάει στον βασιλιά. Πριν τον Λυκομήδη πολεμιστή με το άλογο του Αχιλλέα. Δεξιά, ως αντίστοιχο του Λυκομήδη, ο…
Απρ 24, 2023

Ο Αχιλλέας στη Σκύρο

Ένα ανάγλυφο, μέρος της πρόσοψης μιας σαρκοφάγου, ο Αχιλλέας στη Σκύρο, ντυμένος με γυναικεία ρούχα, ανακαλύπτεται ανάμεσα στις κόρες του Λυκομήδη.
Απρ 20, 2023

Ο Αχιλλέας στη Σκύρο

Ο Αχιλλέας κάθεται στη μέση με γυμνό το πάνω μέρος του σώματός του. Στο αριστερό του χέρι κρατάει μουσικό όργανο. Στρέφεται στην κόρη του Λυκομήδη που φεύγει από το δωμάτιο. Πίσω της μια αψίδα. Στα δεξιά του Αχιλλέα κάθεται η Δηιδάμεια, η οποία κρατά και αυτή ένα όργανο. 
Απρ 18, 2023

Ο Χείρων διδάσκει τον Αχιλλέα

Ο κένταυρος Χείρωνας διδάσκει στον Αχιλλέα το παίξιμο της λύρας, φορώντας μανδύα από δέρμα ζώου και δάφνινο στεφάνι, ο Χείρωνας και ο Αχιλλέας που παίζει λύρα απεικονίζονται ως θέμα ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ.
Απρ 16, 2023

Ο Χείρων χαιρετά τον Αχιλλέα

Σε ένα μεγάλο δέντρο, ο Χείρωνας απλώνει το χέρι του χαιρετώντας τον Αχιλλέα ως αγόρι που τρέχει προς τον παιδαγωγό του. Πίσω από τον Αχιλλέα βρίσκεται ο Πηλέας, ο οποίος τον δείχνει με το τεντωμένο χέρι του. Το δέντρο υποδηλώνει τα βουνά του Πηλίου. Ο Χείρωνας κουβαλάει ένα κλαδί πάνω από τον ώμο του με αιχμαλωτισμένα άγρια ζώα. 
Απρ 14, 2023

Ο Πηλέας δίνει τον Αχιλλέα βρέφος στον Χείρωνα

Αριστερά είναι ο Χείρων με το σώμα ενός αλόγου, γενειοφόρος, με μακριές τρέσες, ριγέ ιμάτιο πάνω από τον αριστερό ώμο, δεξί χέρι τεντωμένο, στα αριστερά του κρατά ένα πεύκο πάνω από τον ώμο. Μπροστά του είναι ένα δέντρο. Στα δεξιά είναι ο Πηλέας που προχωρεί προς τα αριστερά, γενειοφόρος, με τα μαλλιά σγουρά και ριγέ ιμάτιο, κρατώντας τον Αχιλλέα και στα δύο χέρια. Μπροστά τους είναι ένας σκύλος προς τα δεξιά, με το δεξί πόδι και το κεφάλι σηκωμένο, σαν να τους χαιρετάει.
Απρ 12, 2023

Πηλέας, Αχιλλέας και Θέτιδα

Η ένωση υπερφυσικού και ανθρώπινου είχε ως αποτέλεσμα τον Αχιλλέα, αθάνατο μέσα από τις προσπάθειες της μητέρας του αλλά και θνητός λόγο της ευάλωτης πτέρνας του.
Απρ 10, 2023

Πηλέας, Αχιλλέας και Χείρωνας

Η παράσταση στο σώμα του αγγείου, εύκολα αναγνωρίσιμη , απεικονίζει το δημοφιλές στην αρχαία ελληνική τέχνη μυθολογικό επεισόδιο της παράδοσης του μικρού Αχιλλέα από τον πατέρα του , τον Πηλέα , στον Χείρωνα ( δικαιότατος κενταύρων ), για να τον αναθρέψει 
Απρ 04, 2023

Θέτις και Αχιλλέας

Στα δεξιά γονατίζει μια γυναίκα, πιθανότατα νοσοκόμα, η οποία κρατά τον Αχιλλέα πάνω από ένα δοχείο. Η γυναίκα που τρέχει δίπλα στην κλίνη είναι η Θέτιδα.

Άδμητος

Μαϊος 10, 2023

Η επιστροφή της Άλκηστης

Η αφηγηματική σκηνή είναι διατεταγμένη σε δύο μοτίβα. Το επίκεντρο της σύνθεσης αποτελείται από ένα βωμό με τρίγλυφα τοποθετημένα άνω στο κέντρο. Ο βωμός εικονίζεται στα τρία τέταρτα και γύρω και στη βάση υπάρχει ένα βουκράνιο δεμένο με μάλλινο σχοινί. Στα δεξιά του βωμού κάθεται η Περσεφόνη, φορώντας ένα χιτώνα και ένα μανδύα τυλιγμένο γύρω από τα πόδια του. Η θεά, που φοράει τα συνηθισμένα στολίδια υψώνει έναν πυρσό σε σχήμα σταυρού, στρέφεται σε μια γυναίκα με πολύ παρόμοια ρούχα καθισμένη…
Μαϊος 06, 2023

Άλκηστις και Άδμητος

Σε μια πολυθρόνα κάθεται ο Άδμητος, λεπτός με μια μαυροκαφέ ρόμπα πάνω από τους μηρούς του πάνω στην οποία ακουμπάει το σπαθί του, η Άλκηστης είναι με κίτρινο χιτώνα, τυλιγμένη σε ένα ανοιχτό πράσινο λευκό παλτό, γύρω από το κεφάλι έχει στεφάνι, πίσω από το οποίο πέφτει ένα λευκό πέπλο και στις δύο πλευρές. Ο Άδμητος δείχνει ένα μικρό δισκίο σε έναν νεαρό που κάθεται μπροστά του σε μια καρέκλα με κορδέλα στα μαλλιά και χλαμύδα. Η Άλκηστη κοιτάζει μπροστά στον εαυτό της, κρατώντας το πηγούνι…
Μαϊος 04, 2023

Ο Απόλλωνας στην υπηρεσία του Άδμητου

Ο ίδιος ο Άδμητος δεν απεικονίζεται. Ο Απόλλωνας (με φαρέτρα και τόξο) απεικονίζεται στο άρμα. Η ομάδα αποτελείται από 4 άγρια ζώα, σύμφωνα με τον Schauenburg μεταξύ άλλων λιοντάρι, αγριογούρουνο, λύκο και πάνθηρα, ενώ σύμφωνα με τον Κοντολέων μάλλον ένα ζευγάρι λιονταριών και αγριόχοιρων. Δίπλα στο άρμα μια γυναίκα με πόλο (Λητώ), μπροστά στην ομάδα μια άλλη με χειρονομία χαιρετισμού ή κατευνασμού, πιθανότατα η Άρτεμις. Δίπλα ο Ερμής. 
Μαϊος 02, 2023

Σαρκοφάγος με τον μύθο της Άλκηστης

Στα αριστερά είναι ο Άδμητος σε προφίλ ο οποίος περιβάλλεται από τους κυνηγούς. Απέναντί του βρίσκεται ο πατέρας του, τον οποίο συμβουλεύεται. Πίσω από τους δύο στέκεται η Άλκηστη με μια υπηρέτρια που μαθαίνει την τύχη του συζύγου της. Στη μέση της ζωφόρου βρίσκεται η σκηνή θανάτου της Άλκηστης περιτριγυρισμένη από τους γονείς, τα παιδιά και τις υπηρέτριές της. 
Απρ 30, 2023

Άδμητος και Πελίας

Ο Άδμητος παρουσιάζει έναν κάπρο και ένα λιοντάρι στον ένθρονο ηγεμόνα Πελία. 

Άδωνις

Μαϊος 24, 2023

Αττικά Αδώνια

Τα Αδώνια ήταν μία εορτή που γινόταν το καλοκαίρι και ήταν αφιερωμένο στον Άδωνη, τον όμορφο νεαρό κυνηγό που αγαπήθηκε από την Αφροδίτη και σκοτώθηκε από αγριογούρουνο. Από το χυμένο αίμα του, λουλούδια φύτρωσαν στο έδαφος. Ο εορτασμός των Αδωνίων περιλάμβανε την τοποθέτηση φυτών σε δοχεία στις στέγες των σπιτιών για να βλαστήσουν και να μαραθούν γρήγορα. Η λήκυθος δείχνει μια γυναίκα σε μια σκάλα να δέχεται μια ζαρντινιέρα από τον Έρωτα, πιθανώς για να τοποθετηθεί σε μια στέγη. Κάτω από τη…
Μαϊος 20, 2023

Αδώνια, λήκυθος

Μια γυναίκα (Αφροδίτη) ανεβαίνει μια σκάλα, ο Έρωτας της δίνει ένα δοχείο, μισό αμφορέα με φυτά για την δημιουργία του κήπου του Άδωνη, πίσω από τον Έρωτα μια λεκάνη με σφαιρίδια (θυμιατήριο με θυμίαμα). 
Μαϊος 18, 2023

Ο θάνατος του Άδωνη

Ο Άδωνις τραυματίας πέφτει μπροστά σε μια σπηλιά όπου σκύλοι και σύντροφοι του επιτίθενται στον αγριόχοιρο.
Μαϊος 16, 2023

Ετοιμοθάνατος Άδωνις

Ο Άδωνις τραυματισμένος στον αριστερό μηρό του, πάνω σε μία κλίνη, γυμνός με τις μπότες του και μια κάπα να καλύπτει το κεφάλι του. 
Μαϊος 12, 2023

Άδωνις, Αφροδίτη και Έρωτας

Ο Άδωνις καθιστός, στεφανωμένος και κρατώντας μια λύρα, η Αφροδίτη κρατώντας ένα σκήπτρο, Ο φτερωτός Έρωτας που κρατά ένα πιάτο με μήλα.

Άδραστος

Μαϊος 07, 2023

Επτά επί Θήβας

Ένας γενειοφόρος άνδρας με μακρύ χιτώνα (Άδραστος) κρατά τα ηνία άρματος και κοιτάζει πίσω έξι πολεμιστές που προετοιμάζονται. Ένας από αυτούς που ονομάζεται Παρθενόπιος κόβει μια τούφα από τα μαλλιά του με το σπαθί του.
Μαϊος 05, 2023

Τυδέας και Άδραστος

Ένας οπλίτης (Τυδέας), φορώντας ένα κράνος διακοσμημένο με κέρατα ταύρου, κρατά ένα φιαλίδιο σε μια γυναίκα (Δηιπύλη), η οποία ρίχνει την αποχαιρετιστήρια προσφορά σε αυτό από μια κανάτα. Στα αριστερά της, μια υπηρέτρια κοιτάζει πίσω σε ένα βωμό και σκουπίζει τα μάτια της με μια άκρη του χιτώνα της, η θυσία είχε δώσει δυσμενείς οιωνούς. Στη δεξιά άκρη της εικόνας κάθεται ένας γενειοφόρος άνδρας (Άδραστος) με χιτώνα και ιμάτιο, σε μια πτυσσόμενη καρέκλα καλυμμένη με δέρμα πάνθηρα. Μια γυναίκα με…
Μαϊος 03, 2023

Η Αθηνά και ο γέρος ανάμεσα στους πολεμιστές

Ο βασιλιάς του Άργους Άδραστος στην Αθήνα παρακαλώντας για βοήθεια εναντίον του Θηβαίου Κρέοντα που είχε αρνηθεί την ταφή των ηρώων που πέθαναν πολεμώντας εναντίον του. Με τον Άδραστο τότε μπορεί να είναι ο Πολυνείκης (για λογαριασμό του οποίου διεξήχθη η μάχη) με τον Θηβαϊκό Λέοντα στην ασπίδα του, και πιθανώς ο Τυδέας. Και οι δύο ήταν γαμπροί του Άδραστου και σκοτώθηκαν στον πόλεμο ή μπορεί να ήταν παιδιά των νεκρών, οι λεγόμενοι επίγονοι, οι οποίοι ήρθαν με τον Άδραστο για να επικαλεστούν…
Μαϊος 01, 2023

Ο Άδραστος διευθετεί τη διαφορά μεταξύ του Πολυνείκη και του Τυδέα

Ο Άδραστος, βασιλιάς του Άργους, διευθετεί τη διαφορά μεταξύ του Πολυνείκη της Θήβας και του Τυδέα της Καλυδώνας, το επιχείρημα του οποίου ήταν η πηγή της ιστορίας των Επτά εναντίον της Θήβας. Στη στοά ενός παλατιού, δύο νεαροί άνδρες αψιμαχούν. Ο ένας πλησιάζοντας από τα δεξιά, κρατά ένα τσεκούρι με τα δύο χέρια πίσω από το κεφάλι του για να πετύχει ένα θανατηφόρο χτύπημα. Ο απειλούμενος αντίπαλός του περιστρέφεται ελαφρώς προς τα αριστερά και κρατά το δεξί πάνω χέρι του επιτιθέμενου με το…
Απρ 28, 2023

Ο Άδραστος οδηγεί ένα τετράτροχο άρμα

Ο Άδραστος οδηγεί ένα τετράτροχο άρμα, με τα ηνία στο χέρι. Φοράει κοντό χιτώνα και αττικό κράνος, τα άλογα έχουν διακοσμημένα περιλαίμια. Πάνω από τα κεφάλια των αλόγων, γράφει ΚΑΛΟΣ, με γράμματα μεγαλύτερα και σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτά του ΆΔΡΑΣΤΟΣ. Επομένως, οι δύο λέξεις δεν πρέπει κατ' ανάγκη να συνδυαστούν. Ο Άδραστος, ο Αργείος βασιλιάς, δεν είναι συνηθισμένο θέμα παρά μόνο στην ετρουσκική τέχνη. Αυτή είναι η μόνη αναπαράστασή του στην αθηναϊκή ερυθρόμορφη μορφή. Ίσως η σκηνή να…

Αγαμέμνων

Μαϊος 29, 2023

Η κηδεία του Πάτροκλου

Στον κεντρικό πίνακα βρίσκεται η πυρά με τα λάφυρα του Έκτορα (αρχικά αχίλλειος πανοπλία που φορούσε ο Πάτροκλος). Στα αριστερά του ο Αχιλλέας κρατάει μια αιχμάλωτη από τα μαλλιά λίγο πριν την σκοτώσει με το σπαθί του: άλλοι τρεις δεμένοι αιχμάλωτοι στα αριστερά έχουν την ίδια μοίρα. Στα δεξιά της πυράς, ο Αγαμέμνονας ρίχνει μια σπονδή. Κάτω ο ηνίοχος του Αχιλλέα, ο Αυτόμηδων, ετοιμάζεται να σύρει το πτώμα του Έκτορα πίσω από άρμα τεσσάρων αλόγων γύρω από τον τάφο του Πάτροκλου. Στο πάνω μέρος…
Μαϊος 25, 2023

Αγαμέμνων και Χρύσης

Σκηνή με πολλούς χαρακτήρες διατεταγμένους σε διάφορα επίπεδα. στην κορυφή η Αθηνά και οι Διόσκουροι, ο Αχιλλέας και ο Φοίνικας; Στο κέντρο ο Αγαμέμνονας, καθισμένος στα αριστερά, με ένα σκήπτρο στο χέρι υποδέχεται των Χρύση που φορά κρεμασμένο το κλειδί του ναού στο στήθος, προσκυνά μπροστά στον βασιλιά και απλώνει τα χέρια της προς τα γόνατά του εκλιπαρώντας.
Μαϊος 23, 2023

Ο Φιλοκτήτης στο ναό της Χρύσης

Αρκετοί Έλληνες περιβάλλουν τον Φιλοκτήτη. Ανάμεσά τους, ο Αχιλλέας, ο Διομήδης και ο Αγαμέμνονας. Όρθιος, στεφανωμένος όπως οι άλλες μορφές που συμμετέχουν στη θυσία, γενειοφόρος, ντυμένος με μακρύ ιμάτιο, ο Αγαμέμνονας βρίσκεται στην άκρη αριστερά, κοντά στο άγαλμα της Χρύσης. Φέρει ένα σκήπτρο το οποίο στηρίζεται στα σκαλοπάτια του βάθρου, εφιστώντας έτσι την προσοχή στο φίδι που δάγκωσε τον Φιλοκτήτη.
Μαϊος 21, 2023

Η θυσία της Ιφιγένειας

Στο κέντρο υπάρχει ένας λευκός βωμός σε δύο σκαλοπάτια. Στην άλλη πλευρά του βρίσκεται ο Αγαμέμνονας (ή ίσως ο Κάλχας) προς τα δεξιά, με το πρόσωπο στραμμένο προς τα εμπρός. είναι γενειοφόρος, με ιμάτιο τυλιγμένο γύρω από τα κάτω άκρα και το αριστερό χέρι, στο αριστερό χέρι ένα σκήπτρο. Στο δεξί χέρι κρατάει το μαχαίρι της θυσίας με το οποίο πρόκειται να θυσιάσει την Ιφιγένεια, η οποία στέκεται μπροστά του. Έχει ατημέλητα μαλλιά, βραχιόλια, μακρύ χιτώνα και κοιτάζει προς τα κάτω. Πίσω της, σε…
Μαϊος 19, 2023

Ο Τήλεφος και ο Ορέστης παιδί

Ο Τήλεφος κρατά τον Ορέστη στο μπράτσο του καθισμένος σε έναν βωμό, κρατά σπαθί στο δεξί του χέρι. Ο Ορέστης απλώνει τα χέρια του προς τον Αγαμέμνονα ο οποίος τρέχει από αριστερά. Ο Αγαμέμνων απλώνει το αριστερό του χέρι για να πιάσει τον Ορέστη, κρατώντας με το δεξί του σκήπτρο. Κοιτάζει πίσω σε έναν γενειοφόρο άνδρα (Οδυσσέας; Μενέλαος;), που τον κρατάει με το ένα χέρι στο δεξί του χέρι και του δείχνει τον Τήλεφο με το άλλο. Ο Αγαμέμνων είναι ο μόνος που φοράει το θεατρικό φόρεμα με μανίκια…
Μαϊος 15, 2023

Τήλεφος, Ορέστης και Αγαμέμνονας

Ο Τήλεφος παρακρατεί το βρέφος Ορέστη από τον Αγαμέμνονα. Πάνω σε ένα βωμό στα δεξιά με ιωνικό κιονόκρανο ο Τήλεφος κάθεται στα τρία τέταρτα, κοιτάζοντας προς τα αριστερά. Είναι γενειοφόρος, στεφανωμένος και φοράει μανδύα πάνω από τους ώμους του, κάθεται σε σκυφτή στάση με το δεξί του γόνατο σηκωμένο και λυγισμένο έτσι ώστε το πόδι να ακουμπά στο αριστερό του γόνατο, γύρω από τον αριστερό μηρό υπάρχει ένας λευκός επίδεσμος που καλύπτει την πληγή του που δένεται με κορδόνια. Με το δεξί του χέρι…
Μαϊος 13, 2023

Αγαμέμνων, Διομήδης και Βρισηίδα

Ο Αγαμέμνων καθισμένος στα δεξιά (χιτώνας, ιμάτιο, σκήπτρο), κρατά ένα κύπελλο στο δεξί χέρι, μια γυναίκα που στέκεται όρθια, απέναντί του, υψώνει μια οινοχόη (ΚΑΛΕ), αριστερά, όρθιος, ο Διομήδης.
Μαϊος 11, 2023

Ο Αγαμέμνονας και άγνωστοι μυθολογικοί χαρακτήρες

Οι χαρακτήρες χωρίζονται σε δύο διακριτές σκηνές. Σε ένα από αυτά, στη σειρά προς τα δεξιά χαρακτηρίζονται από επιγραφές στο κορινθιακό αλφάβητο, δύο γυναίκες, ένα παιδί και ένας άνδρας: στα αριστερά, ο Αγαμέμνονας., ο οποίος κρατά στο δεξί του χέρι ένα μακρύ σκήπτρο, σηκώνει το αριστερό του χέρι σαν να απευθύνεται στην ομάδα που προηγείται, ο Άλκας και το παιδί στο κεφάλι του οποίου βάζει το χέρι της και το οποίο ο ζωγράφος έχει ονομάσει Δωρίμαχο, στα δεξιά μια γυναίκα, η Σάκης απλώνει το…

Βρείτε μας στα social media

Contact us at info@hellenologio.gr - Privacy Policy