Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Νέα θεματική παρουσίαση για τους επισκέπτες στο Μουσείο Ακρόπολης: «Ο κόσμος της εργασίας στην αρχαία Αθήνα»

 

 

Τρία πήλινα αγγεία από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης αφηγούνται ιστορίες για τους ανθρώπους της εργασίας στην αρχαία Αθήνα.

Μία νέα θεματική ενότητα στην Αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης και τρία πήλινα αγγεία από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης αφηγούνται ιστορίες για τους ανθρώπους της εργασίας στην αρχαία Αθήνα.

Ποιοί ήταν, ποιά επαγγέλματα ασκούσαν και με τι μέσα; Ποιά ήταν η θέση τους στην τοπική κοινωνία και πώς έβλεπαν τον εαυτό τους μέσα σε αυτή; Πώς συνέβαλαν στις κοινωνικές και πολιτικές ζυμώσεις και πώς επηρέασαν τις εξελίξεις της εποχής τους;

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ακρόπολης περιμένουν το κοινό να απαντήσουν μαζί στα ερωτήματα και να ανακαλύψει τον κόσμο της εργασίας στην αρχαία Αθήνα αλλά και τα πρόσωπα πίσω από τις αριστουργηματικές δημιουργίες που επιβίωσαν έως τις μέρες μας.

 

Πληροφορίες

Έναρξη: Κυριακή 5 Φεβρουαρίου
Ελληνικά: κάθε Κυριακή στις 13.00
Αγγλικά: κάθε Κυριακή στις 11.00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά.
Εγγραφή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες: www.theacropolismuseum.gr

 

The post «Ο κόσμος της εργασίας στην αρχαία Αθήνα»: Νέα θεματική παρουσίαση για τους επισκέπτες στο Μουσείο Ακρόπολης appeared first on ελculture.

 

Βρείτε μας στα social media

Contact us at info@hellenologio.gr - Privacy Policy