Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές. Οι δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

 

Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 9.00: Εκπαιδευτική δράση «Τὸ δὲ ἄλσος τὸ ἱερὸν τοῦ Διὸς…» για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει περιήγηση στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο του αρχαιολογικού χώρου Ολυμπίας και στοχεύει στη γνωριμία με το φυτικό πλούτο της περιοχής, τη σχέση του με τον πολιτισμό και την καλλιέργεια του σεβασμού προς το περιβάλλον για την προαγωγή μίας βιώσιμης ανάπτυξης (υπεύθυνες δράσης κ.κ. Ερωφίλη-Ίρις Κόλλια, Ρούλα Λεβεντούρη, Σταυρούλα Γιαννούλη 2624022529 εσωτ. 232, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. – σημείο συνάντησης: είσοδος αρχαιολογικού χώρου Ολυμπίας – παρακαλείσθε για την προ-κράτηση θέσεων). 

 

 

Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 9.00: Εκπαιδευτική δράση με θέμα Ανασκαφή ηγεμονικού θολωτού τάφου Βαρθολομιού. Η δράση αφορά στη γνωριμία με την υπό εξέλιξη ανασκαφή του ηγεμονικού θολωτού τάφου του ιερού της Πρώιμης Νεολιθικής Μητέρας Θεάς και ταφικού τύμβου της Τελικής Νεολιθικής έως τα ύστερα χρόνια της αρχαιότητας (υπεύθυνος δράσης κ. Χρήστος Ματζάνας, 26240 22529, εσωτ. 219, κιν. 6939554931 – e-mail:  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. – σημείο συνάντησης: Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού). 

 

 

Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 18.00: Θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο Ολυμπίας με τίτλο «Ο άγνωστος βυζαντινός οικισμός της Ολυμπίας».  Η δράση στοχεύει στη γνωριμία του κοινού με τον άγνωστο αλλά σημαντικό χριστιανικό οικισμό που αναπτύχθηκε στο χώρο του αρχαίου ιερού της Ολυμπίας κατά την ύστερη αρχαιότητα (υπεύθυνες δράσης κ. κ. Αθανασία Ράλλη και Τώνια Μουρτζίνη, 2624022529 εσωτ. 239, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. – Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., σημείο συνάντησης: είσοδος αρχαιολογικού χώρου Ολυμπίας –  παρακαλείσθε για την προ-κράτηση θέσεων). 

 

 

Η είσοδος στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι ελεύθερη για το κοινό που θα συμμετέχει σε αυτές. 

 

The post Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές. Οι δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. first appeared on Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Βρείτε μας στα social media

Contact us at info@hellenologio.gr - Privacy Policy