Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Athens Poetry Walk: Ποιητικός περίπατος στην Αθήνα μέσω δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής

 

Το «Athens Poetry Walk» είναι μια δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή διασύνδεσης ποιητικών τοπόσημων από τον Δήμο Αθηναίων και το Homo Ludens.

Το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του Athens City Festival* παρουσιάζει σε συνεργασία με το Homo Ludens - Urban Dramaturgy Explorations έναν ποιητικό περίπατο στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή διασύνδεσης ποιητικών τοπόσημων με τίτλο «Athens Poetry Walk», η οποία περιλαμβάνει έναν διαδραστικό χάρτη, χρήσιμες πληροφορίες, ηχητικά ντοκουμέντα και παιχνιδο-ποίηση.

 

athens poetry walk 2

 

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή περιλαμβάνει:

• 26 σημεία ποιητικού ενδιαφέροντος** - τοπόσημα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας με προτομές, αγάλματα, οικίες και στέκια ποιητών, πλούσιο πληροφοριακό υλικό, και αναγνώσεις επιλεγμένων αντιπροσωπευτικών ποιημάτων, καθώς και σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα με την επιμέλεια της Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου.

• Παιχνιδο-ποίηση γνώσεων και παρατήρησης σε έναν ποιητικό περίπατο που διασυνδέει 15 προτομές και αγάλματα ποιητών.

• Αφιέρωμα στον ποιητικό λόγο που έχει ετοιμάσει ο Αθήνα 9.84 σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο μεγάλοι Έλληνες ποιητές και ποιήτριες, αγαπημένα τους πρόσωπα και εκπρόσωποι της νέας ποιητικής γενιάς διαβάζουν διάσημα ποιήματα.

• Βίντεο με απαγγελίες Ελλήνων Κλασικών στα Αρχαία Ελληνικά, μια συνεργασία του Athens Culture Net και του Homo Ludens με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard University στην Ουάσιγκτον.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από smartphone αλλά και άλλες ψηφιακές συσκευές, μέσω του συνδέσμου https://poetry.homoludens.org/ ή σκανάροντας το παρακάτω QR Code με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

 

Ανοίγοντας την εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στον ψηφιακό χάρτη, που περιλαμβάνει 26 map pins σε τρία διαφορετικά χρώματα, πατώντας κάθε pin και βλέποντας τις αντίστοιχες πληροφορίες:

1. Το μπλε χρώμα αντιστοιχεί σε ιστορικά τοπόσημα ποιητικού ενδιαφέροντος.

2. Το πράσινο χρώμα αντιστοιχεί σε εκδηλώσεις επικαιρότητας σχετικές με την ποίηση (ανανεώνεται αναλόγως).

3. Το κόκκινο χρώμα αντιστοιχεί σε τοπόσημα με προτομές και αγάλματα ποιητών, όπου ο χρήστης μπορεί να ακούσει ενδεικτικές απαγγελίες αλλά και να παίξει το παιχνίδι πατώντας στo σύμβολο Παιχνιδο-ποίησης. Απαντώντας σωστά στις ερωτήσεις μπορεί να αναρριχηθεί στην κορυφή του leaderboard κερδίζοντας δόξα και προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις του Athens City Festival.***

*Το Athens City Festival είναι το μεγάλο φεστιβάλ της πόλης που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, για κατοίκους και επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους. Από την 1η ως τις 31 Μαΐου οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν με περισσότερες από 200 ξεχωριστές δράσεις. Ειδικές περιηγήσεις και βραδιές γαστρονομίας θα μας επανασυστήσουν τα μουσεία και τα πολιτιστικά ιδρύματα, αθλητικές δράσεις θα δώσουν ρυθμό στα πάρκα, συναυλίες, dj set και events θα γεμίσουν νότες τις στοές και τους δρόμους της πόλης. Σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς, τις δημιουργικές ομάδες, και τον καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας.

**Στην εφαρμογή διασυνδέονται τα εξής σημεία ενδιαφέροντος:

1. Οικία Γ. Δροσίνη
2. Ένα «σπίτι» για τον Οδυσσέα Ελύτη
3. Οικία Α. Εμπειρίκου
4. Οικία Κ. Παλαμά
5. Οικία Γ. Σεφέρη
6. Καφέ «Zonar’s»
7. Το στέκι στο πατάρι του καφενείου του Λουμίδη
8. Ο «Μαγεμένος Αυλός»
9. Καφέ «Μπραζίλιαν»
10. Καφέ «Φίλιον»
11. Έκθεση: «Διονύσιος Σολωμός… δύο φλόγες… Μανώλης Χάρος» στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

 

Τα Γλυπτά:

1. Προτομές Τραγικών Ποιητών - Σοφοκλής, Αισχύλος, Ευριπίδης
2. Προτομή Γεωργίου Σουρή
3. Προτομή Ζαν Μορεάς
4. Προτομή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη
5. Προτομή Διονυσίου Σολωμού
6. Προτομή Ιωάννη Πολέμη
7. Προτομή Αχιλλέα Παράσχου
8. Άγαλμα Λόρδου Βύρωνος
9. Προτομή Γεωργίου Σεφέρη
10. Άγαλμα Κωστή Παλαμά
11. Άγαλμα Ρήγα Φεραίου (Βελεστινλή)
12. Προτομή Λορέντζου Μαβίλη
13. Προτομή Άγγελου Σικελιανού
14. Άγαλμα Οδυσσέα Ελύτη
15. Προτομή Κωνσταντίνου Καβάφη

 

Content Original Link:

https://bookpress.gr/politismos/teleutaia-nea/17679-athens-poetry-walk-poiitikos-peripatos-stin-athina-meso-dorean-psifiakis-efarmogis

Βρείτε μας στα social media

Contact us at info@hellenologio.gr - Privacy Policy